*ADVARSEL! På denne side kan der forekomme billeder af jagtdræbte dyr.*

Himmerlands Buejægere er en lokalforening under FADB, og er for buejægere eller dem der træner op til at tage prøven. Himmerlands Buejægerne anbefaler at man melder sig ind i FADBs hovedforening (personligt medlemskab) da det er buejægernes talerør i Danmark.

DSCF0487

Himmerlands Buejægere arrangerer jagtture, blandt andet til Endelave hvor der skal jages kaniner.

Her er en historie fra en tur til Endelave:

Himmerlandsbueskyttelaug stod som arrangør, da 12 nordjyske buejægere drog til Endelave for at skyde kaniner.

Fredag morgen var vi fire der tog med færgen over til øen, for at få fremvist  de arealer vi måtte drive jagt på. Vores udlejer (Keld), fremviste et prægtigt hus med plads til 12 mennesker med alle faciliteter, efter en tur rund på arealerne, var vi fire KLAR nærmest savlende, med alle de kaniner vi havde set.

Med en hurtigt overstået frokost, og en lyn omklædning var vi klar til at hjælpe med regulering på en ejendom hvor der var mange kaniner, ca 45 sekunder efter vi havde sagt træk og slip til hinanden døde den første kanin. Vi skød 11 stk. på et par timer, tiden var nu så fremskredet at resten af selskabet skulle ankomme med færgen, så opbrud og hjem til sommerhuset, hvor vi lige nåede at skyde 3 kaniner mere. Efter en kort rådslagning, blev vi enige om at resten af selskabet skulle drive lidt jagt ved sommerhuset, det blev til 2 kaniner mere, så nu var vi i gang.

Aftensmaden bestod af en lækker omgang pulled pork og hjemmelavede burgerboller, der var ingen der gik sultne fra bordet, efter hygge og kaffe, skulle der snorkes, inden der skulle indtages den store morgen buffet med røræg, bacon, pølser og hvad der tilhører. Afgang til vores jagtmarker, nu med mangel af kaniner ???, hvor f…nden er de små bæster ??, der blev skudt lidt. Frokost købt ved den lokale købmand (det var en oplevelse at besøge ham ), resten af den pullede pork, pølser,røræg  og hvad der ellers kunne findes i køkkenet. så var det af sted igen efter nogle flere uldtotter, dagens samlede antal kaniner endte vel omkring 40-45 stykker, vi havde fået lov til at tage ande og gåse trækket med, det gav desværre ikke noget ikke engang krudt slam i løbet af geværet.

Lørdag aften fik vi kaningryde Ala´ Peter, efterfulgt af hygge, lidt kage og en enkelt kop kaffe med puddersukker og flødeskum.

Søndag morgen var den gal igen, vi stod op til duften af bacon, røræg og pandekagen, efter et solidt morgen måltid, var det af sted igen.

Vi fandt lidt kaniner igen, lidt spredt men de var der og vi fik lidt flere til statistikken. Frokosten søndag bestod af rester fra de andre måltider vi havde indtaget med stor behag, kanin Ala´Peter, pandekager, røræg osv.

Så stod den på fælles oprydning, rengøring og sammenpakning af alt vores grej.

Status på turen blev, 75 kaniner og nye bekendtskaber, hvis der er kaniner tilbage efter kaninpesten på Endelave, er turen bestilt til næste år.

Petersbuk